Hondenhokken

Hondenhok kopen? De hondenhokken op onze webshop zijn afgewerkt met een metalen strip zodat de hond niet langs houtsplinters schuurt wanneer de hond het hok in of uit gaat. Wilt u meerdere artikelen bestellen op onze webshop vraag dan altijd even een prijsopgaaf.

Er zijn 3 & hondenhokken - Sorteren op

Hondenhokken - Hondenhok kopen? Verschillende hondenhokken

Veel mensen houden hun honden binnen, maar ook steeds meer mensen houden honden buiten. Vroeger hielden mensen eigenlijk altijd al veel hun honden buiten. Dit kan ook prima zolang de hond ook droog kan zitten en van de vloer af. Het is wel van belang dat er een vloer in het hok zit, want de koude lucht trekt op vanuit de grond en dan wordt de hond ook koud, met een vloer erin kan een hond zichzelf verder prima warm houden.

De meeste grote honden en honden met een goede vacht kunnen prima s’ nachts en ook met wat kouder weer buiten vertoeven als er maar een beschut plekje is dat warm en droog is zoals een hondenhok. Een hond heeft verder wel wat meer ruimte nodig dan alleen zijn hok dus het is ideaal wanneer u een omheind gedeelte heeft op uw terras of in uw tuin waar de hond lekker in kan rondrennen en vrij bewegen.

De hond kan ook juist mooi naar buiten als u even weg bent, de hond hoeft natuurlijk niet altijd helemaal buiten of helemaal binnen dit kunt u zelf bekijken wat u past. Buiten overdag kan de hond fijn wat buiten rondlopen binnen een omheining en schuilen in het hok mocht het toch wat regenen. Ze moeten wel altijd genoeg kunnen drinken ook buiten. Honden krijgen vaak als ze meer buiten zijn ook wel wat meer een echte winter en zomervacht. Ook konijnen die altijd buiten in een hokje zitten krijgen altijd veel sterker een echte wintervacht.

Wat voor alle buitendieren erg fijn is, is dat er rekening wordt gehouden waar u het hok plaatst. Dat het dier en ook het hok niet de hele dag in de volle zon staat of de wind er rechtop blaast. Dieren moeten wel altijd in de schaduw kunnen zitten wanneer ze willen en genoeg vers water krijgen vooral als het erg warm weer is. In de winter is het van belang dat de koude soms snijdende wind niet recht op het hok blaast, want dan is het hok nog steeds niet echt een beschutte plek.

“Vroeger toen wij thuis altijd konijnen buiten hadden deden we bij warm weer een parasol over het hok en zetten we het hok zoveel mogelijk in de schaduw. In de winter verplaatsten we het hok naar de andere kant van de tuin uit de snijdende wind. Bij erg koude dagen deden we extra veel stro in het hok en het hok had ook een nachthok die alleen via een kleine opening toegankelijk was. Verder was dat zogenoemde ‘nachthok’ helemaal afgesloten, maar zelfs dan zat het konijn vaak recht achter het gaas omdat hij het warm genoeg had door zijn eigen vacht.

Dit is net zo bij een hond, daar kan in de winter een extra deken fijn zijn in het hok, maar die houdt zichzelf ook goed warm. Het hok moet in elk geval binnenin altijd goed droog zijn.”

Niet alle honden vinden het comfortabel buiten, sommige honden zijn van een bepaald ras dat niet bestand is tegen de omstandigheden die zich buiten voor kunnen doen bij verschillende weerssituaties. Raadpleeg altijd met betrekking tot uw eigen dier een erkend fokker, dierenarts of andere deskundige of uw huisdier het buiten wel echt fijn vind en of uw hond wel geschikt is voor buiten.

Tot slot is een hond toch vooral ook een roedeldier en wil hij heel graag bij de ‘roedel’ binnen in huis zijn waar van alles gebeurd.