Kippenhokken

Kippenhok kopen? De kippenhokken op onze webshop zijn van de Tuindeco Budget collectie; het zijn betaalbare kippenverblijven. De hokken zijn van geimpregneerd vurenhout en worden allemaal als bouwpakket geleverd. Wilt u meerdere artikelen bestellen in onze webshop, vraag dan altijd even een prijsopgaaf.

Er zijn 6 & kippenhokken - Sorteren op

Kippenhokken - Kippenhok kopen? Verschillende kippenhokken

Wanneer u bij ons een bouwpakket koopt voor uw kippenhok, heeft u in één keer alle benodigde materialen bij elkaar. De hokken worden geleverd inclusief dakleer en bevestigingsmaterialen. De wanden zijn voorgemonteerd.

De kippenhokken hebben allemaal een overdekt en dicht gedeelte, waar de kippen droog en van de vloer af kunnen zitten. Dat is een stuk warmer. s’ Nachts kunnen de kippen ‘op stok’, zo als dat mooi heet, om te slapen.

Houdt bij de aanschaf van een kippenhok rekening met het aantal kippen dat u erin wilt huisvesten. Wanneer u te veel kippen houdt op een te klein oppervlak, dan krijgen ze snel ruzie en pikken ze elkaar.

Kippen zijn leuk om te houden en ze leveren u verse eieren. Wanneer u een haan aanschaft, kunnen de kippen ook kuikens krijgen. Bedenk u wel dat bij die kuikentjes ook hanen kunnen zitten. Volwassen hanen gaan snel met elkaar vechten, vooral in een kleine ruimte, en ze maken u (en uw buren) met hun welbekende geluid wakker in de ochtend bij het eerste licht. 

Wanneer hanen in het donker zitten tot u ze naar buiten laat s’ ochtends zullen hanen niet gaan kraaien.

Kippen bewegen graag buiten de kleine(re) ruimte van het hok; het meest ideaal is wanneer ze een grote buitenruimte hebben om fijn rond te kunnen lopen. Ze kunnen dan ook korte stukjes vliegen. Kippen en hanen wroeten graag in de tuingrond. Wanneer ze een tijdje op één stuk in uw tuin hebben gestaan, dan hebben zij waarschijnlijk al uw gras en plantjes weggegraven. Daar moet u dus wel rekening mee houden. 

Kippen kunnen heel leuk zijn om te houden. De ene soort is knuffelbaarder dan de andere. Denkt u er altijd aan dat u zich goed laat informeren over wat het houden van kippen betekent en of het echt iets voor u is.

Als u besluit om kippen te gaan houden, of op zoek bent naar een nieuw kippenhok, dan hebben wij mooie verblijven voor u in onze webshop.