Konijnenhokken

Konijnenhok kopen? De konijnenhokken in onze webshop zijn betaalbare, veilige konijnenverblijven uit de Tuindeco Budget collectie. De hokken worden geleverd als bouwpakket en zijn gemaakt van geimpregneerd vurenhout. Wilt u meerdere artikelen bestellen, vraag dan altijd even een prijsopgaaf.

Er zijn 2 & konijnenhokken - Sorteren op

Konijnenhokken - Konijnenhokken

De verschillende bouwpakketten voor konijnenhokken worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en dakleer. De verblijven zijn eenvoudig in elkaar te zetten, omdat de wanden voorgemonteerd zijn.

Konijnen zijn leuk te houden en het is ook altijd leuk om jonge konijntjes te hebben. De verschillende hokken hebben allemaal een overdekt en dicht gedeelte en dat zorgt ervoor dat de konijnen ook altijd droog kunnen zitten en ze ook van de vloer af kunnen zitten, dat is een stuk warmer.

“Vroeger toen wij thuis altijd konijnen buiten hadden deden we bij warm weer een parasol over het hok en zetten we het hok zoveel mogelijk in de schaduw. In de winter verplaatsten we het hok naar de andere kant van de tuin uit de snijdende wind. Bij erg koude dagen deden we extra veel stro in het hok en het hok had ook een nachthok die alleen via een kleine opening toegankelijk was. Verder was dat zogenoemde ‘nachthok’ helemaal afgesloten, maar zelfs dan zat het konijn vaak recht achter het gaas omdat hij het warm genoeg had door zijn eigen vacht.

Dit is net zo bij een hond, daar kan in de winter een extra deken fijn zijn in het hok, maar die houdt zichzelf ook goed warm. Het hok moet in elk geval binnenin altijd goed droog zijn.”

Het is wel van belang dat u niet teveel konijnen houdt op een te klein oppervlak dan hebben ze te weinig ruimte en krijgen ze snel ruzie, ze kunnen elkaar dan zelfs gaan bijten en verwonden. Ook moet u eraan denken dat wanneer u vrouwtjeskonijn heeft en een mannetjeskonijn erbij neemt u dus heel leuk konijntjes kunt krijgen, maar die schattige konijntjes kunnen ook na 6 weken alweer nieuwe konijntjes maken. (in geschiedenisboeken zijn zelfs hele verhalen geschreven over konijnenplagen) Denkt u er dus altijd aan welk geslacht u kiest en dat als u zowel mannetjes en vrouwtjes houdt u ze apart in hokken doet of tijdig laat castreren of steriliseren. U bent ook gewoon verantwoordelijk voor al die jonge konijntjes die ze anders gaan maken.

Meerdere mannetjes bij elkaar werkt meestal niet er is kans dat ze gaan vechten, vooral in een kleine ruimte. Dus denkt u eraan dat meerdere  bij elkaar houden vaak niet werkt en wat doet u er dan mee? Ze blijven wel uw verantwoordelijkheid.

Daarnaast houden konijnen en ervan om lekker rond te rennen en gekke bokkesprongen te maken (vooral de mannetjes) ook kunnen ze vaak goed graven. Daar moet u wel rekening mee houden en daarom is het wel van belang dat het gaas ook doorloopt op de bodem of dat er een vloer in zit want anders kunnen ze zich uit de ren graven en ontsnappen. Het meest ideaal is wanneer ze een grote afgesloten buitenruimte hebben om fijn rond te kunnen lopen.

Dit is natuurlijk wel een beetje per persoon verschillend hoeveel ruimte u heeft. U kunt 1 of 2 konijnen prima in een hok zonder ren houden, maar dan nog vinden ze het leuk af en toe daarbuiten eens rond te lopen. Een kattenriempje te halen bij volgens mij elke dierenzaak met een riempje niet te strak om de nek en nog een riempje om de buik is daarvoor heel geschikt, u kunt uw konijn dan gewoon uitlaten. In het begin moeten ze even wennen, maar ze hebben vaak snel door hoe het werkt.

“Konijnen kunnen ook best oud worden, ik heb twee keer een konijn gehad die wel 11 jaar werd. Ik liet ze dan ook veel uit hun hok en gaf ze gevarieerd eten. Ook kenden ze mij precies en als ik ze kwam voeren en met het bakje schudde wisten ze meteen hoe laat het was “etenstijd!” Wanneer je het hok goed schoonhoudt zijn konijnen ook best netjes en doen ze hun behoefte altijd in hetzelfde hoekje. Ook wanneer ik ze dan een keer een uurtje in onze woonkamer liet rennen dan gingen ze toch netjes weer het hok in om hun behoefte te doen. Onze konijnen waren verder wel altijd buiten, ze krijgen dan een mooi dikke wintervacht als het koud was. Ook hadden we een hele grote ren gebouwd voor bij mooi weer dat de konijnen extra ruimte hadden om buiten rond te rennen, daar hadden we wel ook een overdekt huisje bij voor als het toch ineens zou gaan regenen. Maar meestal zat mijn konijn dan niet eens in zijn huisje maar vond hij een beetje motregen wel lekker.”

Konijnen kunnen heel leuk zijn om te houden sommige zijn zelfs heel knuffelbaar, andere wat minder. Denkt u er altijd aan dat u zich goed laat informeren wat het houden van konijnen betekent en of het echt iets voor u is.

Mooie verblijven hebben wij genoeg voor u in onze webshop als u besluit konijnen te gaan houden of toe bent aan een nieuw hok.